Национално състезание “Млади таланти в модата” – 2022 г.

За поредна година, Професионална гимназия по текстилни и кожени изделия – гр. София – се включва в Националното състезание “Млади таланти в модата”, чийто национален кръг тази година ще се проведе в гр. Гоце Делчев.

Целта на състезанието е да се предостави възможност на учениците, обучаващи се в професионалните гимназии да демонстрират уменията си пред бизнеса и обществеността.

За националния кръг, който ще се проведе в гр. Гоце Делчев, в периода 13 – 15.04.2022 г., ще се класират 15 отбора. Те ще се състезават в три категории – модно ревю, художествена скица и сръчни ръце. Учениците ще бъдат оценявани от комисия, съставена от специалисти и експерти в областта на проектирането, моделирането и производството на облекло, а темата тази година е „Минало в бъдеще време“.

Състезанието дава възможност за изява на ученици от училищата осъществяващи обучение по професии, свързани с проектиране, моделиране и изработване на облекло. Събитието се организира от Министерството на образованието и науката, в партньорство с Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“.

Повече информация за конкурса можете да намерите на електронната страница на МОН, рубрика „Олимпиади и национални състезания“.