ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

Всяка последна сряда от месец февруари ПГТКИ отбелязва Деня на розовата фланелка – деня за несъгласие и неприемане на тормоза в училище.

В знак на съпричасност учениците облякоха розови дрехи. Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс измислят да подкрепят приятеля си, като купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много…

По инициатива на ученическия съвет всеки клас изработи свое послание, което напомни, че общите усилия срещу тормоза ще осигурят по-доброто място за обучение и реализация. Методи Младенов и Трайчо Иванов от 8 б клас изработиха презентация „Не на тормоза!“. В класовете се проведоха дискусии по прочетени от техни съученици разкази, разкриващи ситуации на тормоз и силата на общата отпора на това явление от съученици.

Ученици направиха сърце на двора за да покажат,че доброто съществува.

Заедно ще градим едно по-хубаво бъдеще!