Национален конкурс “Млади таланти в модата” – 2020/2021 г.

По традиция и тази година МОН и НАУМ организираха национален конкурс под наслов „Млади таланти в модата“. Събитието се състоя в град Попово от 10.05. до 12.05.2021 г . Отборите от цялата страна се състезаваха в три категории – модно ревю, модна скица и сръчни ръце. Темата тази година беше „ Сезони“.

ПГТКИ, както всяка година, проектира и изработи облекло по темата. Ученичките Ана-Мария Ангелова, Дженифър Иванова и Никол Петрова представиха достойно училището. Трудът и талантът на възпитаничките на гимназията и на техните преподаватели получиха признание от Националната асоциация на училищата по мода със съдействието на Министерството на образованието и науката-завоюваха бронзовото трето място на конкурса. Още една победа по пътя към овладяване на професията!

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ИЗЯВА НА УЧЕНИЦИ ОТ УЧИЛИЩАТА ПО МОДА И ДИЗАЙН

Целта на конкурса е да се предостави възможност на учениците, обучаващи се в професионалните гимназии да демострират уменията си пред бизнеса и обществеността.

За националния кръг, който ще се проведе в гр. Попово, в периода 10-12.05.2021 г., ще се класират 16 отбора. Те ще се състезават в три категории – модно ревю, модна скица и сръчни ръце.

Учениците ще бъдат оценявани от водещи дизайнери и работодатели от модния бранш, а темата тази година е „Сезони“.

Събитието се организира от Министерството на образованието и науката, в партньорство с Националната асоциация на училищато по мода и Българската асоциация за текстил, облекло и кожи. Пoвече информация за конкурса можете да намерите на електронната страница на МОН, рубрика „Олимпиади и състезания“